Kylling alt i et fad nem mad

Alt i et fad -Kylling, kartofler og grøntsager med nem pesto dressing

Fast food cooking


Madlavning behøver ikke være svært eller tage langt tid, for at være lækkert. Det er altså helt okay, at du i en travlt hverdag, tilpasser din madlavning så det er realistisk. Jeg syntes du skal klappe dig selv på skulderen, når du får lavet lækker og god mad til din familie uanset hvor kort eller langt tid, det har taget at lave.

Og jeg vil gerne hjælpe dig! Her viser jeg hvordan jeg ofte laver mad, til min søn og jeg. Det er både nemt, hurtigt, sundt og lækkert.

Alt i et fad

Alt i et fad er genialt, både når der skal ryddes lidt ud i grøntsags skuffen og når du ikke har så meget tid til overs, til at stege, koge, brune af, panere, brasere og hvad ved jeg! Blot en smule forberedelse, og så passer retten sig selv i ovnen.

Nedenstående er mere end rettesnor, end en opskrift. Du snitter det du har af grøntsager, og bruger enten kyllingebryst, kyllingelår eller noget helt tredje! Grøntsager som blomkål, rodfrugter, broccoli, peberfrugt ville også være lækre i fadet. Samme rettesnor gælder for mængderne. Du bruger f.eks. lige så mange kartofler, som du har lyst til.

Skal det gå virkelig tjebt, så snitter du de grove grøntsager i mindre stykker og deler kyllinge fileten i to. Så tilberedes det hele, lidt hurtigere.

Alt i et fad -Kylling, kartofler og grøntsager
Alt i et fad -Kylling, kartofler og grøntsager

Opskrift

p

2-3

Forberedelse

5 minutter

Tilberedning

35-40 minutter

Ingredienser

  • 4-5 kartofler, i både
  • 1 løg, i både
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1/4 hokkaido græskar, i grove stykker
  • 2 gulerødder, i grove stykker
  • 2 kyllingefileter, overlår eller lår
  • 2 tsk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • Til dressing:
  • 1 1/2 dl yoghurt, skyr eller A38
  • 1 spsk pesto

Fremgangsmåde

  • Skær kartofler og løg i både, og græskar og gulerødder i grove stykker. Mas hvidløg flade med knivens flade side.
  • Bland alle grøntsagerne i dit fad eller bradepande, med olie, eddike, salt/peber og timian.
  • Læg din kylling ovenpå grøntsagerne, og dryp med lidt olie samt salt/peber.
  • Bag på 230 grader i ca 35 minutter. Tjek selv kyllingen, den skal være gennemstegt og grøntsagerne skal være gyldne.
  • Rør pesto og yoghurt sammen, til en hurtig kold dressing.
  • Klap dig selv på skulderen, og velbekomme!
Summary
recipe image
Recipe Name
Alt i et fad -Kylling, kartofler og grøntsager
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*