Nem Dahl opskrift

Den bedste og nemmeste indiske Dahl opskrift

Dahl er en lækker, indisk linseret. Den smager kanon godt, mætter meget, er god for pengepungen og så er den sørme plantebaseret altså vegansk.

Herhjemme er vi hverken veganere, vegetarer eller nogen andet prædikat. Vi spiser bare god, lækker og sund mad. Og det ender ofte med måltider uden kød. Bonus ved det, udover de miljømæssige plusser som vi alle kender, er at måltiderne ofte bliver billigere og hutigere at lave. Bonus!

Nem Dahl opskrift
Nem Dahl opskrift

Her er min nemme basis opskrift. Jeg plejer gerne at tilsætte grøntsager også, alt efter hvad jeg har liggende i grøntsags skuffen. Gulerødder bruger jeg altid. Du kan spise din dahl med ris, couscous, bulgur eller med lidt lækkert fladbrød i en dyb skål. Se min nemme opskrift på fladbrød her!

At lave varmene, lækre simreretter, er som at give dig selv og de andre heldige mennesker omkring dit spisebord, et stort kram! Jeg har endnu ikke mødt en, som ikke syntes det er dejligt med en hot og smagfuld gryderet. Specielt i en kold januar måned.

Nemmeste dahl opskrift
Nemmeste dahl

Har du en rest tilovers, smager det også lækkert i en tortilla med lidt sprød salat!

Opskrift

Personer

2 personer

Forberedelse

3 minutter

Tilberedning

20-25 minutter

Dahl

  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 1/2 dl røde linser
  • 1 dåse hakkede/flåede tomater
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 boullion terning opløst i 1 dl vand
  • 2 cm frisk ingefær
  • Krydderier:
  • 1 tsk røget paprika (kan undlades)
  • 2 tsk Garam masala
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk gurkemeje
  • Chili efter smag

Fremgangsmåde

  • Steg hakkede løg i lidt olie, i et par minutter. Har du ekstra grøntsager, så hakker du dem, og tilsætter dem her.
  • Tilsæt hakket hvidløg, røde linser, revet eller fint hakket ingefær samt alle krydderierne. Rør godt rundt og steg i 1 minut.
  • Tilsæt nu dåsen med hakkede tomater (evt. lige blendet med stavblenderen), kokosmælk og bouillon.
  • Lad det nu simre i 20 minutter. Tjek om linserne er kogt igennem, eller om de skal have 5 minutter mere. Tilsæt lidt mere vand, hvis det bliver for tørt.
  • Smag til med salt, peber, chili og måske et lille squeeze citron/lime.
Summary
Recipe Name
Den bedste og nemmeste indiske dahl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*