Græskar suppe Med kokosmælk, garam masala og æbler

 

Her er en god og nem græskar suppe. Men du behøver ikke begrænse dig til græskar, tilføj meget gerne hvad du ellers har liggende i grøntsags skuffen, som f.eks. rodfrugter, blomkål, kartofler, squash.

Opskrift:

  • 1 Hokkaido græskar (eller butternut squash)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Garam masala (eller karry, spidskommen, rød karry, chili)
  • 1 dåse kokosmælk el. ¼ l fløde
  • Ca 0,5 – 1 liter bouillon

Fremgangsmåde:

Skræl evt græskar og skrab kernerne ud.                                                                                                                  Skær græskar samt løg/hvidløg, og andre grøntsager i mindre stykker, og vend i lidt olivenolie med salt/peber og en god skefuld garam masala.

Bag i ovnen i ca 20-30 min/ca 220 grader eller til græskarret er blødt når du stikker en kniv i det. Det må gerne tage lidt farve.

Blend de bagte græskar og løg, med CA 0,5-1 liter bouillon og 1 dåse kokosmælk eller fløde. Du bestemmer selv hvor tyk konsistensen skal være, så tilføj væske lidt af gangen.

Smag til med rigeligt: salt/peber, chili, citron/appelsin saft eller lidt eddike. Græskar smager ikke af så meget, så du skal ikke være nærig her.

Husk topping!

Ideer: Creme fraiche, æble, bacon, ristede kerner, stegte grøntsager, kylling, croutoner etc.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*