Her er en god og nem græskar suppe. Men du behøver ikke begrænse dig til græskar, tilføj meget gerne hvad du ellers har liggende i grøntsags skuffen, som f.eks. rodfrugter, blomkål, kartofler, squash.
Opskrift:
- 1 Hokkaido græskar (eller butternut squash)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- Garam masala (eller karry, spidskommen, rød karry, chili)
- 1 dåse kokosmælk el. ¼ l fløde
- Ca 0,5 – 1 liter bouillon
Fremgangsmåde:
Skræl evt græskar og skrab kernerne ud. Skær græskar samt løg/hvidløg, og andre grøntsager i mindre stykker, og vend i lidt olivenolie med salt/peber og en god skefuld garam masala.
Bag i ovnen i ca 20-30 min/ca 220 grader eller til græskarret er blødt når du stikker en kniv i det. Det må gerne tage lidt farve.
Blend de bagte græskar og løg, med CA 0,5-1 liter bouillon og 1 dåse kokosmælk eller fløde. Du bestemmer selv hvor tyk konsistensen skal være, så tilføj væske lidt af gangen.
Smag til med rigeligt: salt/peber, chili, citron/appelsin saft eller lidt eddike. Græskar smager ikke af så meget, så du skal ikke være nærig her.
Husk topping!
Ideer: Creme fraiche, æble, bacon, ristede kerner, stegte grøntsager, kylling, croutoner etc.