Hurtig Chili sin carne

Hurtig chili sin carne Mad på 15 minutter

Januar kan være hård at komme igennem. Mørket, regnen, korte dage. Det kan knibe med overskuddet sidst på eftermiddagen hvor maven begynder at knurre, og ungerne forvandler sig til ulve i ulvetimen. Så madlavningen må gerne være nemt.

Vi bliver bombarderet med mad programmer, der sætter dygtige kokke op på høje pidestaler, som om madlavning er en videnskab og forbeholdt professionelle. Vi skal lave sund mad! Go mad! Langtidssimret! Brasseret! Mad vi ikke kan udtale! Mad fra bunden! Pjat…du skal lave det mad du har midlerne til, både personligt og økonomisk.

Men du gør det godt, vi gør det alle så godt vi kan. Og jeg tror ikke på at mad absolut skal have taget timevis at lave, før det er god mad. 

Hurtig chili sin carne
Hurtig chili sin carne

Fastfood vs. fast cooking

Hvis vi kan skifte noget af al den fastfood vi køber her i landet, ud med noget fast-cooking, så er det sgu da fedt!

Så du behøver ikke hedde Oliver til efternavn, før jeg bliver varm om mit ellers så kølige hjerte. Hvis du laver en nem og hurtig omgang mad, til din familie. Så får du altså point i min bog, og sikkert også i din families.

Og hvis du er alene, så får du virkelig point i min bog, for kræver en del at stå og lave mad til sig selv. Men sikke en form for selvkærlighed og sikke en gave til din familie.

Her er endnu et par forslag på en hurtig hverdagsret, som du kan få på bordet inde for 15-20 minutter. Tjek også denne lynhurtig karry eller disse one-pot nudler.

Jeg hepper på dig.

Tak fordi du læser med, det gør mig så glad. Stort kram, C.

Opskrift

Personer

2-3

Forberedelse

5 minutter

Tilberedning

10 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 løg, hakket
  • 200-400g finthakket Sød kartoffel, Hokkaido eller gulerod
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater eller 1 brik tomat passata
  • Chili flager efter smag
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1/2 boullion terning opløst i 1/2 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk kakao (den uden sukker)

Fremgangsmåde

  • Steg hvidløg, løg og finthakket sød kartoffel, græskar eller gulerod i lidt olie. Jo finere du hakker det, jo hurtigere er det færdigt. Steg på høj varme i ca 5 minutter mens du rører rundt.
  • Tilsæt nu røget paprika, spidskommen og evt chili og rør rundt. Tilsæt så tomat, bønner, sukker, soya, kakao og bouillion. Lad det simre i 5 min.
  • Server med ris/couscous, lidt grønt og evt en klat youghurt på toppen. Lidt avocado er også lækkert!
Hurtig Chili sin carne
Hurtig Chili sin carne

Husk at gange opskriften op, så den passer til din familie. Og tilsæt grøntsager eller kød som du har lyst.

Dit køkken, sine regler!

Summary
Recipe Name
Hurtig chili sin carne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*