Nem Couscous

Sådan laver du couscous, det nemmeste tilbehør

Couscous stammer fra Nordafrika og er en basisfødevare i flere lande som Algeriet, Marokko, Tunesien og Libyen. Couscous kan egentlig beskrives som en pasta. Det er lavet af durum hvede, og kræver minimal tilberedning. Hvilke er derfor, at vi får det ofte hjemme hos os. Ja det, og så fordi min søn ELSKER det.

Brug couscous som tilbehør istedet for ris, pasta eller kartofler. Det er især godt til gryderetter, tomat-sovse retter, eller andre våde retter.

Couscous skal være let og luftigt, ikke klæbrigt eller grynet.

Ingredienser til 1 pers

  • 1 dl tør Couscous
  • 1 dl kogende vand/boullion
  • 1 Knivspids salt, hvis du ikke har brugt boullion
  • EKSTRA: friskhakket krydderurter, røget paprika, stegte grøntsager, finthakkede sprøde grøntsager

Hvordan gør jeg?

  • Kog vand.
  • Hæld couscous i en skål med salt. Hæld nu det kogende vand/boullion over og dæk med det samme skålen til, med film, stanniol eller et låg.
  • Efter 5 min må du løfte låget. Brug en gaffel til at gøre couscous’en let og luftig.
  • Ta-daaa færdig!
  • Jeg tilføjer stort set altid nogle finthakkede grøntsager, stegte grøntsager eller hakkede urter. Men det fungere også kanon uden.

Jeg har ikke haft held med at finde det i Rema 1000 eller netto, men større supermarkeder som Føtex, Bilka, nemlig.com og Menu har det helt sikkert. Ellers kan jeg på det stærkeste anbefale, at du besøger en Bazar, hvis du er så heldig at bo i nærheden af sådan en. Jeg arbejder på Nørrebro, er her er der masser af spændende etniske butikker at gå på opdagelse i.

Du kan også støde på Perle couscous. En anden variant, hvor grynene er større, som perler. De skal koges, og kan ikke tilberedes som overstående.

Summary
recipe image
Recipe Name
Couscous -Det nemmeste tilbehør
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*