Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs

Sprøde kyllingeboller i nem timian sovs

Her er lige en lille hyggelig opskrift til jer, venner! I kender mig, jo færre pander man skal bruge, jo bedre;-). Så her er både sprøde kødboller og sovsen i samme pande. Mere smag (og mindre opvask…)!

Her syntes jeg godt du kan hive ungerne med i køkkenet. Deres små hænder er perfekte til at lave små kødboller…Jeg sir’ det bare.

Hvis du undrer dig over de 200 g kød, så er det fordi at jeg deler en pakke kød i 2. Herhjemme er det mig og sønnike omkring bordet, og det er mere end rigeligt til os. Der var en hel del af nedenstående kødboller til overs, men de var mindst lige så gode dagen efter.

Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs
Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs

Opskrift

Pers

2-3

Forberedelse

10 min

Tilberedning

20 min

Hvad skal jeg bruge?

  • 200 g hakket kylling
  • 1 dl rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1/2 løg, revet
  • 3 spsk hvedemel (delt i 3)
  • 1 dl boullion
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk timian
Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs
Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs

Hvordan gør jeg?

  • Sæt ris over, hvis det er det du ønsker som tilbehør.
  • I en skål blandes rasp samen med 1 dl mælk og 1 æg. Tilsæt hakket kylling i samt revet løg og hvidløg, salt/peber og 1 spsk mel. Rør godt rundt.
  • I en lille skål hældes 1 spsk mel og et drys salt/peber. Rul nu små kødboller og vend dem enkeltvis i skålen med mel blandingen, til du har ca 12 stk.
  • På en pande tilsættes 1 stor spsk smør og 1 spsk olie. Steg kødbollerne deri, på medium varme til de er gennemstegt og gyldne. Vend dem undervejs.
  • Ta’ kødbollerne op af panden og læg i en skål.
  • Nu drysses 1 spsk mel på smørret i panden samt 2 tsk timian. Hvis panden virker for tør, tilsæt så først lidt mere smør. Pisk grundigt til al melet er dækket af smør.
  • Tilsæt 1 dl bouillon lidt af gangen, og pisk godt igennem for at undgå klumper. Tilsæt nu gradvist de 2 dl mælk, mens du pisker. Hvis sovsen bliver for tyk, tilsæt lidt mere mælk eller vand. Hvis du alligevel ender med klumper, så må du ikke græde! hæld sovsen igennem en si, eller smid stavblenderen deri!)
  • Smag til! Hvad mangler sovsen? Salt, peber, timian?
  • Løg kødbollerne tilbage i sovsen, og lun dem et øjeblik. Servér med f.eks. med ris og broccoli. Pasta kunne også være mums.
Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs
Sprøde Kyllingeboller i nem timian sovs
Summary
recipe image
Recipe Name
Sprøde kyllingeboller i nem timian sovs
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*