Det er søndag, og de modner bananer som er blevet forsømt i ugens løb, kalder på mig. Samtidig ringer lillesøster og spørger om jeg giver kaffe… Der er kun ét at gøre! Banankage.
Serveres gerne med vanilie skyr, som på billedet. I og med der ingen tilsat sukker er i, kan denne bagte grød sagtens servers til morgenmad eller ungernes eftermiddags snack. Den er nu også godkendt af voksne.
Opskrift
Personer
4-5
Forberedelse
10 minutter
Tilberedning
20 minutter
INGREDIENSER
- 3 modne bananer (evt. en ekstra til pynt på toppen)
- 1 1/2 dl mælk (evt.plantemælk)
- 1 æg
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kanel og 1 tsk kardemomme
- 1/2 dl hørfrø
- 5 dl gryn (Havre, rug, müsli eller hvad du har)
- 1 tsk bagepulver
- 1-2 dl frosne eller friske blåbær (eller hindbær, jordbær)
- 1 tsk vanilie pulver/sukker
- 3 spsk vand
fremgangsmåde
- Banan, æg, mælk, salt, kanel, kardemomme og hørfrø blændes sammen. Rør derefter grynene i blandingen.
- Tag et lille fad, og hæld blåbær, vanilie og vand i.
- Hæld banan blandingen over blåbærene, og pynt evt. med en banan delt i to. Jeg dryssede med lidt kokossukker og lidt smør klatter, men det kan nemt undlades.
- Bag på 200 grader, i ca.20-25 minutter. Servér gerne med en klat vanilie skyr, lidt yoghurt eller creme fraiche.
Summary

Recipe Name
Bagt banangrød Banankage med blåbær sukkerfri
Author Name
Christel Irmov
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





3 Comments