Foccacia med rosmarin og hvidløg

Foccacia mad brød med rosmarin

Det her lækre, saftige foccacia brød, kommer af min grund opskrift til det meste brød. Se den her.

Så den er ret ligetil, men smager super lækkert. Sprøde bidder hvor olivenolie og salt krystaller bare danser i munden! Mums…

Den er god som tilbehør til aftensmaden når du har gæster eller bare vil kredse lidt om familien. Tænker det ville være lækkert til f. eks denne kyllinge ret  eller til den kommende grill sæson.

Foccacia med rosmarin og hvidløg
Foccacia med rosmarin og hvidløg

Hvad skal jeg bruge?

  • 3 dl lunken vand
  • 1/2 pakke gær
  • 1/2 dl neutral olie
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl hvedemel
  • TIL AT TOPPE FOCCACIA:
  • Ca 1/2 olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin eller 1 spsk tørret
  • Ca 5 fed hvidløg (kan unlades)
  • 1 spsk groft flagesalt

Hvordan gør jeg?

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • I en skål, opløses gær i det lunkne vand. Tilsæt neutral olie og 1 tsk salt.
  • Rør melet i lidt af gangen, og hæld til sidst ud på bordet og ælt det igennem.
  • Smør et fad eller lille bradepande, med lidt af olivenolien. Hæld dejen i, og spred den ud til kanterne. Lad den hæve tildækket et lunt sted, i ca 30 minutter.
  • Når det er hævet, laver du huller i dejen med dine fingre og drypper resten af olivenolien over. Drys med det grove salt og rosmarinen, og stik hvidløgs fedne ned i også.
  • Bag i ca 20-30 minutter, alt efter hvor tyndt dejen er i dit fad. Det skal være sprødt og gyldent.
Summary
recipe image
Recipe Name
Foccacia mad brød med rosmarin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*