Lagkage med hindbærmousse, chokolade mousse og marengs

Til familiens årlige påskefrokost, lavede jeg denne frækkert. Frisk hindbær og chokolade, er en lækker kombi og det var et hit hos både børn og voksne. Pynt den som du har lyst, der er ingen regler!

Opskrift:

Store og luftige lagkagebunde (herfra):

  • 4 æg, stue temp
  • 150 g sukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker sammen, til en helt hvid og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i, og vend forsigtigt sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ca 24 cm diameter) og bag på 190 grader varmluft i ca 25 minutter. Køl kagen af, og del den forsigtigt i 3, med en brødkniv. Bag evt dagen før, og læg så bagepapir mellem lagene og film omkring.

Chokolade creme:

  • 150 g mørk (eller lys) chokolade, hakket
  • 250 ml piskefløde

Varm fløden godt op, uden af koge. Hæld det i en skål, over det hakkede chokolade. Rør godt sammen, så alt chokoladen smelter. Sæt på køl i nogle timer, til det en gennemkoldt. Inden du skal samle kagen, tager du cremen ud af køleskabet, og pisker cremen op. Pås på du ikke over pisker, så cremen bliver grynet.

Hindbær mousse:

  • 200 g hindbær
  • 60-80 g sukker (smag selv efter)
  • 500 ml piskefløde
  • 1 vanilje stang
  • 3 blade husblas, udblødt i kold vand
  • 50 g flormelis

Kog hindbær, vanilje samt sukker op, og tag det af varmen. Mens det er varmt, smeltes den udblødte husblas deri. Køl det helt af.

Når det er afkølet, piskes fløden til skum med flormelis. Vend derefter hindbær massen i flødeskummet, forsigtigt uden at slå luften ud. Sæt igen på køl, i ca 10 minutter, inden kagen samles. Hvis der er noget til overs, kan du som jeg, støbe små halvkugler af den ekstra mousse til at pynte af med.

Saml kagen med kageplast i springformen, med en lagkagebund først, derefter hindbær moussen, så endnu en bund og derefter chokolade cremen. Pres forsigtigt sidste bund ned i chokolade cremen og sæt på køl med film over. Kan stå til næste dag.

Top med glasur, og pynt som du har lyst.

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • 30 g god kakao
  • en sjat kogende vand

Marengs kys til pynt ca 60 stk:

  • 3 æggehvider (brug blommerne til denne opskrift)
  • 225 g sukker
  • Evt. frugtfarve

Ovnen tændes på 100 grader varmluft.

Pisk hviderne helt stive, og pisk så sukker i lidt af gangen. Pisk indtil der ikke er nogle sukker korn tilbage og massen er sej. Vend nu med evt. frugt farve, og kom i en sprøjtepose. Sæt toppe på bagepapir, og bag dem derefter i ca 45 min. Afkøl dem godt, og opbevar i en lufttæt beholder.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*