Nemme kammerjunker til sommerens koldskål

med rugmel, vanilje og kardemomme

0

Her i den dejlige sommervarme, er det skønt at have hjemmelavede kammerjunker på lager. De smager klart bedre end butikkernes, og er perfekte sprøde. De er (åbenbart) også gode at snacke i, eller et par stykker i madpakken. Og så er der langt mindre sukker og fedt i de hjemmelavede.

Opskrift ca 80 stk/én bradepande fuld:

  • 100 g hvedemel
  • 50 g rugmel (ELLER bare 150 g hvedemel ialt)
  • 50 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 tsk bagepulver
  • ca 1/4 dl mælk (tilsæt lidt af gangen)
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vanilje sukker

Fremgangsmåde:

I en skål blandes mel, bagepulver, kardemomme, vanilje og smør. Smørret smuldres i melet og dejen samles med 1 æg og lidt af mælken. Tilsæt mælk efter om dejen er tør eller klistret.

Del dejen i 4 og rul hvert stykke til ca 10 cm. Skær hver rulle i 10 stykker og tril dem til kugler, som lægges på bageplade med bagepapir. Bag i ca 10 min på 200 grader.

Tag dem ud af ovnen og køl lidt af, inden de forsigtigt skæres i halve. Læg dem tilbage på bagepladen med skærefladen op, og bag dem igen ved 200 grader i ca 5-8 minutter. De skal være lidt gyldne.

Fyld i et glas, og se hvor længe der går, før de er spist:-).

Hvis i er flere i familien, eller du er glad for koldskål, så bag endelig en dobbelt portion med det samme. 80 stk er ikke så mange som det lyder.

Velbekommen!

No more articles