Blinis med ristede asparges, pocheret æg og hollandaise sauce

0

 

Anret blinis med de ristede asparges, et pocheret æg og et par skefulde af hollandaise saucen. Server gerne med en citron båd.

 Pocheret æg, se her.

Asparges ristes på en meget varm pande i lidt olie, med salt/peber og lidt revet citron skal.

Blinis:

  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olie eller smeltet smør
  • 1 tsk bagepulver
  • Evt en lille sjat surdej

Bland alle ingredienser sammen, med et piskeris så der ikke er nogle mel klumper.

Steg på en mellem varm pande, i små eller som på billedet, store blinis.

Hollandaise ca 4-6 personer(fra Brdr. Price):

  • 250 g smør
  • 3 æggeblommer
  • 0,5 citron (saften og lidt revet skal)
  • Salt/peber
  • 1 spsk vand

Klar smørret, ved at smelte det langsomt så der dannes bundfald. Du skal kun bruge det klare smør i toppen.

Pisk æggeblommer og 1 spsk over vand bad. Altså i en skål, som passer ovenpå en gryde. I bunden af gryden skal der simre lidt, det må ikke bulder koge! Når æggeblommerne er pisket helt lyse og skummende, tilsætter du LANGSOMT smørret. Start med få dråber af gangen og derefter i en tynd stråle.

Smag til med citron saft, lidt revet citron skal, salt og peber.

Æggehviderne bruger du selvfølgelig til marengs, se bare her.

No more articles