Indisk krydret linse ret 'Punjabi style lentils'

Jeg elsker indisk mad. Hvis du vil skære lidt ned på dit kød indtag, så er indisk mad vejen frem. Med alle de lækre krydderier, har din mund så travlt at den ikke når at savne kødet. Prøv lige den her enkle opskrift!

Opskrift:

  • 1 løg i små tern
  • 2 spsk fint hakket frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g kogte grønne eller sorte linser (passer med 1 dåse fra Urtekram)
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Krydderier: 2 tsk garam masala, chili, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk spidskommen
  • 1-2 spsk kokosolie eller smør til at stege i
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 bouillon terning
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde:

  1. Steg  løg, hvidløg, ingefær samt krydderierne i lidt kokosolie eller smør.
  2. Tilsæt de kogte linser, dåse tomater, kokosmælk, bouillon, lidt sukker. Lad det simre i 15 min ca.
  3. Smag til og server med ris, naan eller bulgur OG en klat smør på toppen! Retten er oprindelig meget fed, med en stor del smør og fløde i. Ved at ligge en smør klat på toppen af retten, får du lækker fedme uden alt for meget smør i selv retten.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*