Lækker BBQ grill marinade til kød og grøntsager

Jeg har en lille, men højt elsket, gas grill på min altan. Jeg er vild med lige at vende et stykke kød eller nogle grøntsager i den her marinade, og smide dem på grillen.

Du kan bikse marinaden sammen på et øjeblik og og marinere f.eks kylling, koteletter, svinemørbrad. Af grøntsager, elsker jeg at grille squash, aubergine, løg, majs kolber og broccoli.

Jeg vil vove at påstå, at det meste vil smage lækkert, sovset ind i den her laban.

Opskrift:

  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl soya
  • 1-2 fed revet hvidløg eller 1 tsk hvidløgs pulver
  • 1/2 dl olie

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, og vend dit kød eller grøntsager deri. Kød har godt af at ligge og trække lidt i marinaden. Mens du griller, kan du med fordel pensle lidt ekstra på. Der er jo sukker i ketchup, så pas på det ikke branker ved høj varme.

Når du alligevel har fyret op for grillen, så prøv de her frække, grillede avokadoer til forret eller min friske salat med grillede nektariner og asparges.

Tip! Tilsæt evt chili flager, røget paprika, rosmarin eller hvad du nu har lyst til. Du kan også tage et smut til Østen og rive lidt ingefær i og lidt sesam olie!

Pro tip! Hvis du skal imponere lidt, så bruger du selvfølgelig en frisk stængel rosmarin, som pensel mens du står og fører dig frem ved grillen.

Go’ fornøjelse!

/C.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*