Søndag morgen kalder på hyggelig morgenmad, og disse bananpandekager er ofte på søndags bordet herhjemme. Jeg laver en stor portion, da de er geniale i madpakken og kan sagtens holdes sig nogle dage på køl, samt i fryseren.
Opskrift til ca 25 stk små pandekager:
3-4 modne bananer
1 dl mælk (gerne plantemælk, eller den du bruger)
2 spsk chiafrø
2 spsk hørfrø
2-3 tsk kanel
3 spsk havregryn
6 spsk mel
1 æg
1 tsk bagepulver
1 nip salt
Kokosolie til at stege i
Sådan gør du:
Blend alle ingredienser sammen, evt med stavblenderen i en skål. Lad det stå i 5-10 min.
Tænd en stegepande på mellem varme, og smelt lidt kokosolie derpå.
Læg små klatter af dej på panden, af ca 1 spsk, og vend dem forsigtigt når der dannes små bobler i overfladen.
Spis gerne til morgenmad med lækker frugt og yoghurt.
Geniale til mellemmåltider, snack inden sport samt madpakker.