Sund banan og kakao granola

med morbær og nødder

1

Et stort glas hjemmelavet granola, er fantastisk at have på lager. Det smager skønt på yoghurt og kan samtidig bruges som snack, i en lille skål med lidt frugt. Der er lutter gode og lødige ingredienser i, som kan hjælpe til at give dig gode fibre og energi.

Lad dig ikke begrænse af mine ingredienser, du kan tilføje præcis det du kan lide.

Opskrift:

2 store bananer

1 spsk kokosolie

1 spsk kanel + 1 tsk kardemomme

2 spsk god kakao

2 spsk peanut butter eller anden nøddesmør

 

Overstående blendes sammen i en skål, og blandes derefter med en blanding af følgende:

3 dl gryn, gerne grovvalsede havregryn eller ryg gryn

3 dl god müsli (kan erstattes af yderligere 3 dl gryn)

10 spsk frø/korn/kerner/nødder. Jeg har brugt Hørfrø, Chia, græskar kerner, hakkede mandler og poppet quinoa.

Et nip salt

Tilsættes efter ovnen: 5 spsk Morbær (eller rosiner, goji bær, tranebær)

Fremgangsmåde:

De tørre ingredienser blandes med de blendede bananer til en klistret masse. Fordel det i en bradepande på bagepapir. Smuldre det løst med fingerne. Der må gerne være lidt større klumper.

Bag på 150 grader, i ca 45 minutter eller til granolaen føles sprød. Undervejs skal du flere gange vende granolaen. Køl af og bland så morbærene i og hæld på glas.

Morbær er rige på antioxidanter, C-vitamin og jern og har et relativt højt indhold af protein.

No more articles