Stenbiderrogn på knuste kartofler med Ramsløgsmayo, jordskokke chips og salt tørrede æggeblomme

Det er NU du skal spise stenbidder rogn, mens de er i sæson. Her er de vendt med lidt dild og citron på knuste kartofler og hjertesalat. På toppen er der verdens nemmeste mayonnaise med ramsløg, lidt jordskokke chips og så mine salt-tørrede æggeblommer jeg lavede forleden.

Jeg syntes det ville gøre sig rigtig godt, på et påske bord. Jeg sir’ det bare…

Nedenstående er blot retningsgivende, lav præcis de mængder du selv ønsker, du skal selvfølgelig ikke være nærig med rognen.

Opskrift 6-8 pers:

  • 700g Kartofler
  • 300g Stenbiderrogn
  • Jordskokke chips (Opskrift følger)
  • Ramsløg mayonnaise (se opskrift nedenfor eller her)
  • 3-4 hjertesalat
  • 2 Citroner
  • lille bundt dild
  • Salt tørrede æggeblommer (kan undlades) (Opskrift følger)

Fremgangsmåde: 

Kog kartofler og læg dem i et fad. Med bunden af et glas, knuser du kartoflerne let. Pres citron saft over sammen med lidt olivenolie, salt og peber.

Stenbiderrognen blander du forsigtigt med finthakket dild og citron skal.

Anret dit fad/tallerken med kartoflerne og salaten, som rives i grove stykker.

Fordel stenbiderrognen rund om, sammen med små dutter af ramsløg mayo.

Til sidst river du en tørret æggeblomme henover, og drysser med de sprøde jordskokke chips.

 

Opskrift Ramsløg mayonnaise IDIOTSIKKER:

  • 1 helt æg
  • 2 dl neutral olie
  • 2 tsk Dijon sennep
  • 3 tsk eddike
  • salt
  • lille bundt rasmløg

ALT hældes i et højt stavblender glas. Sæt stavblender ned i bunden af glasset, og tænd mens du holder den helt stille, nede i bunden. Langsomt samler den sig og tykner. BUM = mayo! Den virker hver gang.

Tilsæt hakket ramsløg og blend igen.

Opskriften med 1 helt æg, findes overalt på nettet og det forstår man godt. Det virker bare. Jeg har fundet inspiration hos Jane.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*