Juleboller med æble, appelsin, kanel, varme krydderier

Juleboller med æble, appelsin, rosiner og varme krydderier

Juleboller

Juleboller med appelsin, æble, rosiner og kanel

Nu nærmer julen sig, og det gælder om at hygge sig indendøre med varme drikke, stearinlys og noget lækkert bagværk.

Disse boller har en fantastisk julet duft og smag. Revet appelsin skal og de varme krydderier tilfører for mig, alt det julen dufter af. Revet æble og rosiner, gør bollerne dejlige bløde og fugtige.

Opskrift 12-15 boller:

  • 1/2 pakke gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1/2 dl olie + en smule til at smørre skålen
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk brun farin, sukker eller honning
  • 1 dl rosiner
  • 1 æble, revet groft
  • Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • Krydderier: 1 tsk kardemomme, 1/2 tsk stødt nellike, 2 tsk kanel og 1 tsk stødt ingefær
  • 8-9 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Lidt perlesukker til pynt (eller alm sukker)

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt olie, salt, brun farin, rosiner, æble, appelsin skal samt krydderier og rør godt rundt.
  2. Nyd duften!!
  3. Tilsæt mel lidt af gangen. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den igennem. Pas på med at tilsætte for meget mel, så dejen bliver for tør.
  4. Læg dejen i en skål, smurt med lidt olie og dæk til med et viskestykke.
  5. Stil den lunt og lad den hæve i 30-45 minutter, til den er hævet.
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Hæld dejen ud på bordet med lidt olie, ikke mel, og del i ca 12- 15 stykker.
  8. Rul til boller, og læg på bageplade med bagepapir.
  9. Dæk til med viskestykke igen, og lad dem hvile i ca 15 min.
  10. Pensel med æg og drys med perlesukker.
  11. Bag i ca 15-20 minutter på 200 grader.

Så er der bare tilbage at lune gløggen, eller brygge kaffen og smide benene op! Velbekomme og glædelig jul fra mig.

Christel.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*