Samosa

med kartoffel, ærter og mynte dip

1

 

De her hapsere er gode til madpakken, eller til noget indisk mad. Sprøde og dejlige at dyppe i den friske mynte yoghurt.

Opskrift:

  • Frossen butterdej (3 plader)
  • 60 g ærter
  • 300 g kartofler
  • 1 tsk karry og 2 tsk garam masala
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 spsk finthakket ingefær
  • 1 æggeblomme til pensling
  • 1 håndfuld mynte
  • 2-3 dl yoghurt

Fremgangsmåde:

  • Kog kartofler helt møre og mos dem groft.
  • Steg løg og hvidløg med karry og garam masala, og tilsæt ærter og de moste kartofler. Smag til med salt, peber, chili osv.
  • Rul butterdej ud i 12 kvadrater.
  • Læg en skefuld på hver firkant, og fold et hjørne over til en trekant. Pensl LIDT æggeblomme på kanten som lim, og brug en gaffel til at trykke kanterne godt sammen.
  • Pensl dem med resten af æggeblommen.
  • Bag på 200 grader i ca 20 min eller til de er gyldne og sprøde.
  • Hak mynte fint, og rør i yoghurten med salt og peber.

No more articles