Salt tørrede æggeblommer Til risotto, pasta, smørrebrød og meget andet

Salt tørrede æggeblommer, smager så lækkert. Det er perfekt til at rive over din pasta, risotto, tartar, smørrebrød med f.eks. røget fisk, på en salat og hvad du ellers kan finde på. Og så er det nemt at lave. Prøv det!

Opskrift: 

  • 400 g Groft salt
  • 200 g sukker
  • ca 6 æggeblommer

Fremgangsmåde:

Bland salt og sukker i en bøtte med låg, og tag 1/3 ud af bøtten. Med et æg laver du 6 små fordybninger i salt blandingen. Del hvide og blommer, og læg forsigtigt æggeblommerne i fordybningerne. Drys resten af blandingen over blommerne.

Stil bøtten på køl i 3-4 døgn.

Tag dem ud og skyl forsigtigt salt blandingen af, under den kolde hane. Læg dem på nagepapir og sæt dem i ovnen på 65 grader i 2-3 timer. De skal føles faste og let gummi-agtige.

De er nu klar til at rives over din mad. Opbevar på køl i en lufttæt beholder.

Hviderne bruger du selvfølgelig, til en go’ omgang kys! Se her

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*